Självporträtt

73 % fett
Ok. Jag ska försöka beskriva vad detta året har handlat om. Jag har inte delat detta reportage med er här, eller på sociala medier förrän nu. I april i år får vi på Kontinent chansen att göra en bildspecial till tidningen Re:public. Jag bestämmer mig för att följa någon som genomgår en VLCD-diet (tänk er 5:2 fast varje dag) på ett kontroversiellt viktcenter. Hen hoppar av efter några veckor och jag förlorar kontakten med hen.

Någon dag senare sitter jag och Magnus Laupa och pratar om hur man kan göra istället. Jag och Laupa sitter i någon och båda vill föreslå att jag borde följa mig själv. Haha.
Några dagar senare har jag skrivit upp mig på ett intensiv-program hos viktcentret.

Jag är med i programmet tre veckor, går ner ganska mycket i vikt och publicerar sedan bilder och en text HÄR.
Detta självporträtts-reportage var det absolut värsta och bästa jag gjort. Jag lärde mig saker om mig själv och personer i min närhet som var svåra att ta in. Jag utvecklades både som fotograf och människa. När Re:public hade releasefest skulle jag presentera projektet lite kort men jag tror jag babblade på i en och en halv timme på Galleri Kontrast. Jag har fått en otrolig respons från människor över hela Sverige, fått föreläsa än en gång och blivit bildredaktör på Re:public.

Men det har också varit jobbigt. Som fan. Jag har fått höra att jag är äcklig av personer som jag ser upp till och att jag har gjort det här reportaget bara för att motivera mig själv.

Jag gjorde reportaget av tre anledningar.
Jag har länge velat göra ett reportage om mig själv. Ett rep som alltid är lite med mig är där jag försöker få barn som ensamstående man, och hur det mottas.
Jag ville veta hur det kändes att lämna ute sig själv i ett reportage – för att kunna förstå hur andra personer som jag följer känner sig.
Jag ville lära mig mer om mig själv – vilket jag gjorde.

Jag fortsätter med reportaget med bild, text och ljud. Här under är ett axplock från de intensiva veckorna vid påsk.
73 % fett

73 % fett

73 % fett

73 % fett

73 % fett

73 % fett

73 % fett

73 % fett

73 % fett

2 tankar om “Självporträtt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: